Jak se přihlásím do systému a co uvidím?

Aplikace je přístupná z internetu prostřednictvím WWW adresy: http://pojistovna.zshk.cz. spuštění aplikace se zobrazí úvodní stránkas formulářem pro vstup do aplikace.

 

Pro vstup do aplikace je nutné zadání uživatelského jména(pro nas DWFNB) a hesla(pro nas DWFNB), a zvolení databáze do které se chce uživatel přihlásit.

Kliknutím na tlačítko [ Vstup ] nebo stisknutím klávesy Enter se provede přihlášení do aplikace.

Pokud bylo při přihlášení zadáno správné uživatelské jméno a heslo, zobrazí se hlavní stránka aplikace s rozbalovacím menu v horní části a se čtyřmi přehledovými grafy:

 


Všechna data v grafech jsou zobrazována pro aktuální rok. Každý zobrazený rok je odlišen jinou barevnou modifikací - viz legenda pod grafem. V grafech jsou pomocnou čárou zobrazeny pro porovnání i hodnoty roku referenčního, jsou li v systému (v DB) k dispozici. Nad grafy můžete nalézt tabulku pro výběr filtrování dat. V rámci filtru lze volit grafickézobrazení dat pro různé zdroje, různá zdravotnická zařízení ( IČZ) a pro vybrané období (rok).

 

Graf počet případů hospitalizace

Graf vyjadřuje počet uzavřených (sestavených) případů hospitalizace (osa Y s názvem "Počet případů") v jednotlivých měsících roku (osa X s názvy jednotlivých měsíců v roce).
Každý zobrazený rok je odlišen jinou barevnou modifikací – viz legenda pod grafem.

Případy hospitalizace jsou sestavovány z vykázaných klinických dat za určité období. Obdobím je myšlen měsíc a rok, kdy byla klinická data předána zdravotní pojišťovně (ZP) ke kontrole a proplacení.  Případ je skládán z několika kontinuálních hospitalizačních dokladů. Sestavený případ může přesahovat období předání dat do ZP, tzn. hospitalizační doklad se v sestavení případů neobjeví, jelikož hospitalizace pacienta nebyla v tomto období ukončena. Algoritmus čeká na ukončení hospitalizace. Takto sestavené případy jsou posléze "zagroupovány", čili jsou zařazeny do skupin diagnóz, které je prováděno aktuálně platným grouperem DRG Sestavení případů je prováděno ihned po vstupu dat do systému SWLab DRG .

Graf - casemix index

Graf vyjadřuje casemix index nemocnice (osa Y s názvem "Index") v jednotlivých měsících roku (osa X s názvy jednotlivých měsíců v roce).

Graf vykázané body

Graf vyjadřuje cenu v bodech za zdravotní výkony (osa Y s názvem "Body") v jednotlivých měsících roku (osa X s názvy jednotlivých měsíců v roce).

Graf náklady na léčiva a PZT

Graf vyjadřuje cenu v Kč za léčiva (IVLP - Individuálně Vyráběné Léčivé Přípravky,
HVLP - Hromadně Vyráběné Léčivé Přípravky) a PZT (Prostředky Zdravotnické techniky) (osa Y s názvem "Náklady v Kč") v jednotlivých měsících roku (osa X s názvy jednotlivých měsíců v roce).

 

Všechna data v grafech jsou zobrazována pro aktuální rok.  Každý zobrazený rok je odlišen jinou barevnou modifikací - viz legenda pod grafem. V grafech jsou pomocnou čárou zobrazeny pro porovnání i hodnoty roku referenčního, jsou li v systému (v DB) k dispozici.

Nad grafy můžete nalézt tabulku pro výběr filtrování dat. V rámci filtru lze volit grafické zobrazení dat pro různé zdroje, různá zdravotnická zařízení ( IČZ) a pro vybrané období (rok).

Naposledy změněno: úterý, 5. března 2019, 11.23