Pomocí této položky v menu je prováděno:

  • zpracování vstupních souborů výkonových dat od zdravotnických zařízení;

  • výmaz souboru dávek.

Dávky výkonů ZZ

Filosofie zpracování datových souborů je stejná jako zpracování číselníků (výběr souboru, zvolit typ zpracování).

Do systému mohou vstupovat soubory klinických dat typu KDAVKA v datovém rozhraní VZP 6.0 nebo 6.2. Tyto soubory musí být zabaleny pomocí zip komprese v jednotlivých adresářích, které identifikují období, za které byla klinická data předána zdravotní pojišťovně k vyúčtování. Jmenná konvence takového adresáře je <RRRRMM>/<Soubor KDAVKA>.<kód zdravotní pojišťovny>

Vstup dat KDAVKA z nemocničního systému NIS

Filosofie zpracování je stejná jako u jiného zpracování, tj. možnost zvolení typu zpracování, definování dalších parametrů zpracování a apod. S tím rozdílem, že zpracování není prováděno z datových souborů, ale data jsou „přelívána“ přímo z nemocničního systému konkrétního zdravotnického zařízení. Pro každý typ NIS a zdravotnické zařízení musí být vytvořen speciální modul, který není součástí standardní instalace a musí být nasmlouván s každým zdravotnickým zařízením zvlášť =>k vlastní realizaci modulu musí být provedena detailní analýza NIS a následné programování modulu.

Toto menu je funkční a zobrazeno v závislosti na typu instalace aplikace.

Výmaz souborů

Filosofie mazání datových souborů je stejná jako pro zpracovávání souboru, jen zde chybí pole pro volbu vstupního souboru, naopak se definuje období, za které se mají soubor/y smazat.

Výmaz má za následek:

  • výmaz primárních dat vstoupených z klinického informačního systému nebo ze souborů ve formátu KDAVKA a výmaz o chybách při zpracování těchto souborů;

  • výmaz informací o případech hospitalizace a jejich zagroupování. Vymazány jsou všechny případy, jejichž součástí je některý z vymazávaných dokladů. Případy jsou vždy vymazány jako celek. Nejsou mazány informace o zpracování souborů a o jednotlivých jobech zpracování.
Naposledy změněno: čtvrtek, 15. prosince 2011, 09.47