3              Zjištění vykázané péče konkrétního pacienta

 

Pro zjištění podrobného přehledu všech vykázaných dokladů na všech pracovištích je určena tisková sestava, kdy pro zadané rodné číslo pacienta získáme přehled o všech poskytnutých výkonech včetně bodového ocenění a o veškerých zvlášť účtovaných léčivech a zdravotnických prostředcích včetně cen v Kč.

 

Umístění v menu:  Sestavy – Výkaz pacienta

 

Cíl cvičení

Zjištění vykázané péče v podrobném členění pro konkrétního pacienta zadaného rodným číslem, ze zdroje dat KDAVKA, pro nemocnici DEMO 006  ve tvaru XLS.

Kontext

       Ve zdravotnickém zařízení vzniká velice často potřeba získat informaci o poskytnuté zdravotní péči konkrétního pacienta a to jak pro potřeby klinické, tak i z hlediska ekonomického pro kontrolu úplnosti vykazování zdravotní péče zdravotním pojišťovnám.  

Scénář cvičení

Každý uživatel po přihlášení do systému SW Lab DRG vybere v menu následující volbu Sestavy –  Výkaz pacienta  a vyplní parametry dle následujícího obrázku - obr. 1.  Parametr Rodné číslo je v případě pacientů, kteří mají jinou identifikaci (např. cizinci) číslo pojištěnce přidělené zdravotní pojišťovnou.

 

Obr. 1

 

 

Výstupem pro zadané parametry je tabulka dle obr. 2, kde jsou uvedeny všechny vykázané doklady pacienta ze všech pracovišť s detailním přehledem vykázaných výkonů a zvlášť účtovaných léků a zdravotnických prostředků.

Obr. 2

 

Výstup sestavy uvedeného pacienta obsahuje více dokladů, avšak pro velkou obsáhlost je zde uvedena jen jejich část.

 

 

~ Ověřte svoje znalosti pomocí autotestu:

 

Jaká je obvyklá výše úhrad nákladných pacientů, které hradí zdravotní pojišťovny zvlášť?

Obvykle vyšší než 0,5 mil. Kč;

Obvykle vyšší než 1 mil. Kč;

Obvykle vyšší než 1,5 mil. Kč;

Obvykle vyšší než 2 mil. Kč.

 

Započítávají se do kalkulace nákladných pacientů i zvlášť účtované léky a materiály?

Ano;

Ne.

 

   
Zobrazit správné odpovědi
Naposledy změněno: pondělí, 21. listopadu 2011, 10.20