Systém SW Lab DRG slouží k vyhodnocení produkce zdravotnického zařízení metodikou DRG. Vyhodnocení produkce v tomto systému je zaměřeno dvěma základními směry:

·        detekce chybně kódovaných případů;

·        vyhodnocení podkladů pro aplikaci úhradové vyhlášky.

 Systém umožňuje sběr dat odevzdávaných do zdravotní pojišťovny v podobě souborů KDAVKA nebo pomocí specializovaných modulů umožňující napojení na prakticky každý klinický informační systém. Z těchto dat jsou dále sestaveny případy hospitalizace a je zajištěno jejich zpracování pomocí aktuálního grouperu IR DRG. Systém umožňuje provádět modelace jednotlivých případů hospitalizace a jejich analýzu. Subsystém tiskových sestav umožňuje detailní rozbory na úrovni jednotlivých klinik a nemocnice jako celku.

Využití systému:

·        výpočet úhrad zdravotnických subjektů;

·        revize vykázané péče;

·        podpora sledování kvality poskytované péče;

·        stanovení parametrů úhrad v rámci smluvních vztahů se ZP;

·        modelace variant výkonové úhrady nebo úhrady dle DRG ;

·        vnitřní řízení nemocnice (plánování finančních, materiálových a personálních zdrojů);

·        strategické rozhodování.

 

Je vhodný pro každou nemocnici bez ohledu na používaný nemocniční systém a umožňuje zejména optimalizaci výnosů ze zdravotního pojištění. Použitá manažerská nadstavba umožňuje variabilní a uživatelsky snadné analýzy nad datovým skladem, který je součástí řešení.

Prostředí aplikace je vytvořeno pomocí jazyka HTLM a javascript. Spuštění a provoz aplikace je realizován prostřednictvím internetového prohlížeče (MS IE ve verzi 5 a vyšší, Mozilla ve verzi 1.7 a výše, Netscape ve verzi 7 a výše) s podporou javascriptu.

Systém obsahuje několik modulů pro zpracování dat, přímé načtení dat, sestavení případů, optimalizaci či prohlížení dat. Jednotlivé moduly, jejich funkce a práci s nimi probereme během následujících kapitol.

Naposledy změněno: pátek, 22. července 2011, 17.03