ÚVOD

 

Cílem tohoto kurzu je přiblížit základní aspekty týkající se systému DRG zdravotním pracovníkům. Kurz by měl poskytnout informace o tom co vlastně DRG je, jak funguje, jaké jsou jeho možnosti využití, případně jaké mohou vzniknout problémy při špatné implementaci či využití.

Část kurzu je pak také zaměřena na informační systém SWLab DRG, který je v současnosti ověřen a používán v cca 50 subjektech v České republice.

Kurz je rozdělen do 2 částí.  První část kurzu je zaměřena na obecný popis systému DRG. Druhá část je věnována popisu vlastností, funkcí a ovládání systému SWLab DRG.

 

 Pro koho je kurz určen?

 

·        pro zdravotnický i nezdravotnický personál, který nemá žádné znalosti o systému DRG

·        pro zdravotnický i nezdravotnický personál, který má určité znalosti o fungování a principech DRG, ale chce si ujasnit či upřesnit některé pojmy

·        pro zdravotnický i nezdravotnický personál, který nemá žádné zkušenosti se systémem SWLab DRG; případně který má určité zkušenosti, ale chce si ujasnit některé postupy

 

 Po absolvování kurzu by absolvent měl 

 

·        zvládat základní princip fungování systému DRG a jeho hiearchii ;

·        být schopen charakterizovat atributy případu hospitalizace;

·        znát hlavní parametry DRG a parametry produkce;

·        být seznámen s problematikou kódování případů v rámci DRG;

·        být seznámen s prostředím systému  SWLab DRG;

·        být schopen pracovat a zvládat základní úlohy v rámci systému DRG.

 

Jak kurz studovat

 

Každá z kapitol kurzu tvoří kompaktní celek. Doporučujeme tedy při studiu postupovat po jednotlivých kapitolách, čili vždy prostudovat jednu nebo více kapitol najednou.

Začátek většiny kapitol obsahuje seznam klíčových slov, které jsou v textu obsažena a která jsou z hlediska dané problematiky považována za důležité.

Obsahem některých kapitol, převážně kapitol tykajících se systému SWLab DRG, jsou screenshoty (tj. Snímky obrazovky aplikace). Tyto screenshoty jsou pouze ilustrativní. Skutečné zobrazení aplikace může být odlišné podle aktuální verze instalace aplikace, podle aktuálních uživatelských práv přihlášeného uživatele a také podle způsobu uživatelského nastavení aplikace.

Taktéž měřítko jednotlivých screenshotů se může lišit, kvůli přesnějšímu zobrazení vysvětlovaných či popisovaných prvků. Přesná grafická interpretace aplikace, pozice prvků, velikosti a styl funkčních tlačítek aj. se také může lišit podle typu a verze použitého webového prohlížeče.

V některých screenshotech jsou některá políčka u choulostivých dat "rozostřeny", aby byla zachována ochrana osobních i jiných údajů a nedošlo k možné špatné interpretaci těchto dat.

 

Použité grafické symboly

Pro lepší orientaci v textu jsou využity následující symboly:

    označení pro zvlášť důležité části textu

    symbol označující internetový odkaz na doplňující informace

    poznámky či upřesnění k tématu

 příklad k danému tématu

Naposledy změněno: pátek, 22. července 2011, 17.03